16 Kasım 2009 Pazartesi

Galatasaray-Fenerbahçe Misket Oynasa Olay Olur



Artık iki takımının taraftarında da tahammul denilen şey kalmamış.Dünakşam Kadıköydeki olaylı derbinin faturası Fenerbahçeli basketbolculara kesildi.
Abdi İpekçi'de yaşananlar bu iki takım arasındaki nefreti bir kez daha gözler önüne serdi.Maç öncesi yapılan anlaşmalara göre deplasman takım taraftarlarına bilet satışı olmayaktı.Ama kendini bilmez Fenerbahçeli Bağyan Taraftar Galatasaray tribünleri provoke ederek maça gölge düşürdü.
Şimdi spor kamaoyu internet siteleri üzerinden olayların nedenleri araştırıyor.Birçok neden sıralanabilir ama bu olayların yaşanmasının en büyük nedeni Türkiye Basketbol Federasyonunun geçen sene Fenerbahçeli taraftarların Efes Pilsen oyuncularına saldırmasından dolayı Fenerbahçe Klübüne sadece 5 maç ceza vermesinden dolayıdır.Verilen ceza 5 maç yerine NBA deki gibi 25-30 maçlık bir ceza verilseydi belki dün akşam bu tür olayların yaşanmasına karşı Galatasaray Klubünün daha fazla önlem almasına neden olacaktı.
Artık Galatasaray ile Fenerbahçe misket oynasa olay oluyor.Bu sorunun tam çözümü ne federasyonda ne taraftarda nede kamaoyunda.Bu olayları iki klüp yöneticileri çözmelilerdir.

3 yorum: